Agerbeek / Montan

Levendige mainstream

De samenwerking met pianist Rob Agerbeek heeft tot eenĀ levendig mainstream repertoire geleid voor duo piano/vocal.
Anna Montan vocal
Rob agerbeek piano

Rob Agerbeek is een zeer gerenommeerde, allround pianist.
Alweer tien jaar geleden speelden Anna en Rob samen, in Anna’s 5-tet. Nu zijn ze weer bij elkaar gekomen om in duo hun levendige mainstream repertoire te spelen, met nummers als Cry Me A River, Nothing Like The Blues en Love For Sale. Wat hen verbindt, is uiteraard de Jazz-prikkel, maar wellicht ook hun Indische achtergrond en dat zij zich beide als autodidact hebben ontwikkeld tot deĀ veelzijdige musici die zij zijn.

De sympathieke Rob Agerbeek trad over de hele wereld op met diverse jazzmusici onder wie baritonsaxofonist Lars Gullin, daarna The Jazz Messengers van Art Blakey, The Diamond Five, Nelson Williams, tenorsaxofonist Don Byas, tenorsaxofonist Ben Webster. Later met de Dutch Swing College band en nog steeds natuurlijk met zijn eigen trio. Zijn stijl is verwant aan die van Horace Silver en tevens is hij bekend als Boogie Woogie pianist.
Door jaren heen werd hij hooggewaardeerd als begeleider van vele Amerikaanse jazzgroten.
“In al deze verschillende entourages weet hij zijn eigen stijl te bewaren.Zijn muzikale opvattingen zijn helder en logisch. Ze gaan terug op zijn eerste kennismaing met blues en boogie-woogie en zijn later aangevuld met elementen uit de bebop en de hardbop periode”.
(Uit: Interview en portret door Ben Kragting Jr., uitgave Dr. Jazz Magazine: “Een kwestie van gevoel en grote oren”.)